Aanvullingen op de kaart

Ik heb weer een paar plaatjes toegevoegd. Op dit moment staan er precies 100 Haagse steenkrabbels op de site! Gemeente Den Haag welteverstaan, want er is ook wat Scheveningen bij gekomen.

Leuk is dat de eigenaar van Kneuterdijk 9 zijn krabbel heeft verguld. Ik heb ook een foto van de ‘oude’ toestand toegevoegd. Een andere versierde krabbel vinden we op de Witte de Withstraat. Daar heeft de eigenaar de letters zwart geschilderd.

Op de Bezuidenhoutseweg komen we G.J.M. Simons (geen familie van L. Simons)  en J. Mol tegen. Jan Mol werkte voor de oorlog nog alleen en maakte toen prachtige art decogevels, bijvoorbeeld Westeinde 21 en Oude Langendijk 8 in Delft, die hij ook signeerde.

Binnenhof 1 is ook wel bijzonder. De krabbels staan op de veiligheidssluis voor de toegangspoort van de Buiten- naar de Binnenhof. Askon Eden was namens de Rijksgebouwendienst bij veel recente ingrepen aan het Binnenhofcomplex betrokken.

Naar de krabbel op Plaats 8 tenslotte kan je helaas lang zoeken. Tijdens de gevelrenovatie was deze even zichtbaar, maar meteen daarna verdween deze achter nieuwe beplating. Een historisch document dus. Maar misschien duikt hij over een paar jaar weer op.

Denneweg 54 – Denneweg 52

Laan van Meerdervoort 52 – Prins Hendrikplein 14

Sumatrastraat 2 – Van Speijkstraat 58

Veenkade 17 – Weteringkade 130

Witte de Withstraat 44 – Zeestraat 104

Zoutkeetsingel 40 – Zoutmanstraat 4

Binnenhof 1

Bezuidenhoutseweg 251 – Lange Voorhout 14

Plaats 8 – Assendelftstraat 12

Noordeinde 122 – Noordeinde 164

Kneuterdijk 9

Zoutmanstraat 63 – Badhuisstraat 10

Keizerstraat 327 – Keizerstraat 215

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *