Oeps

UPDATE:

Alle 180 gemarkeerde krabbels hebben nu een afbeelding. Als je de kaart in Maps opent (bijvoorbeeld door de link onder de kaart te klikken) zie je de markeringen ten opzichte van je eigen locatie weergegeven. Zo wordt het nog eenvoudiger om je eigen speurtocht te maken. De afbeeldingen kan je als hint gebruiken.

Heb ik weer. Denk je eindelijk eens tijd aan je site te kunnen besteden, blijkt de centrale kaart verdwenen. Foetsie. Niet meer te vinden. En uiteraard geen backup gemaakt. Of Google heeft rigoreus oude meuk opgeruimd, of ik ben te rigoreus door mijn privacyinstellingen gegaan. Kan allebei.

Het goede nieuws is dat het allemaal wel te herstellen is. Dus ik ben druk geweest alle gegevens opnieuw in te voeren. En toen heb ik meteen maar doorgepakt. Alle locaties die ik in Den Haag heb gevonden staan nu online. Dat zijn er 180 in totaal, veel meer dan ik eerder geplaatst had. Locaties buiten Den Haag (bijv. Delft, Amsterdam) laat ik vooralsnog even zitten. Foto’s moet ik ook opnieuw toevoegen, maar dat komt binnenkort.

Als je de kaart (op de computer) als apart venster opent kan je ook zoeken op architect of straatnaam. Hartstikke handig. Mobiel lijkt het nog niet helemaal te werken, maar door op de link onder het venster te klikken kan je toch bij de kaart komen. Super handig als je door de stad loopt en voor de grap eens tùssen de etalages wil kijken

Dus kijk snel of er bij jou in debuurt iets te vinden is. Of plan een mooie buiten-excursie. Het levert een fantastisch leuke speurtocht op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *